WORD ...

VROUWELIJKE SCHEIDSRECHTER

Zonder arbitrage, geen voetbal. Ook voor meisjes!         


Het damesvoetbal zit al enige tijd in de lift. Daar zijn  de prestaties van de Red Flames niet vreemd aan.    En om samen met de Red Flames de dynamiek en de groeiende evolutie in het vrouwenvoetbal te kunnen blijven volgen, hebben we nood aan meer damesscheidsrechters. Binnen onze eigen kring hebben we momenteel 5 dames die hun mannetje staan op het veld : onze internationalen Lois Otte  & Viki De Cremer, lijnrechter Mila Negreiros en  jeugdscheidsrechters Bianca Verbelen & Jennifer Tytgat. Dus, aarzel niet langer en schrijf je in !


Voetbal is een spiegel van onze maatschappij en scheidsrechteren een levensschool bij uitstek. Scheidsrechteren is niet alleen een gezonde hobby maar sterkt ook het karakter; terwijl je aan sport doet, moet je   verantwoordelijkheid nemen en beslissingen treffen. Soms tot genoegen, soms tot ongenoegen van de spelers. Daardoor kan polemiek ontstaan die alweer eigen is aan de sport en de samenleving.


Wie kan scheidsrechter worden?

Je hoeft slechts aan volgende voorwaarden te voldoen:

- Je bent ten minste 15 jaar

- Je bent aangesloten of je gaat je aansluiten bij een club van de KBVB

- Je bent fysiek paraat


Speel je al voetbal?

Dat is geen enkel probleem, je kan het voetballen en het arbitreren combineren dankzij de scheidsrechterscategorie H.


Hoe kan je scheidsrechter worden?

De scheidsrechtersopleiding wordt in alle provincies gegeven. De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel, waarbij je wordt begeleid door een opleider. Vervolmakingscursussen houden je op de hoogte van de laatste wijzigingen aan de spelregels.

Copyright ¬© 2019 All rights reserved by  SVK Pajottenland